Hei kaikki siellä Suomessa!
Ensimmäinen viikko on mennyt nopeasti. Meillä on ollut täällä hauskaa ja viihdymme hyvin mutta on ollut myös aika raskasta ja väsyttävää. Keittiöllä meidät on otettu hyvin vastaan ja kaikki ovat olleet ystävällisiä. Vaikka työtehtävät ovat olleet suhteellisen helppoja, uusi ympäristö ja kielimuuri tuovat haasteita työskentelyyn. Meitä opastaa keittiöllä Maite ja Jon Miquel jotka toimivat myös tulkkeina koska läheskään kaikki työntekijöistä eivät osaa englantia.
Olemme olleet paljon pakkauskoneella ja pakanneet noin 800 annosta päivittäin. Sutondo, keskuskeittiö jossa työskentelemme, toimittaa asiakkaille noin 3000 valmisateriaa päivittäin. Nämä ateriat he sitten itse lämmittävät. Lisäksi olemme muun muassa keittäneet kahvia, tehneet pintxoja sekä perunamunakasta ja osallistuneet catering -tarjoiluun Gureakin sisäisille vieraille. Jonain päivinä olemme auttaneet annossalaattien teossa. Yhtenä päivänä viime viikolla Helena tutustui myös astiahuollon toimintaan.
Keskiviikkona kävimme paikallisilla ruokamessuilla (San Sebastian gastronomika) Kurzaalissa, jossa oli sekä paikallisia että ulkomaisia tuottajia esittelemässä tuotteitaan.
Lauantaina vierailimme Etelä-Ranskan puolella Biarritzissä, jonne oli tunnin bussimatka. Päivä siellä kului nopeasti maisemia ihaillessa, syödessä ja ostoksia tehdessä. Kaupungin hintataso tosin paljastui korkemmaksi kuin odotimme, ainakin pikkuputiikkien kohdalla.
Muuten vapaa-ajallamme olemme kiertäneet San Sebastiania, käyneet ostoksilla, rannalla sekä syömässä. Tänään sunnuntaina oli rento päivä ja kävimme lyhyellä laivaretkellä katamaraanilla San Sebastianin rannikolla.
Mukavaa alkavaa viikkoa teille siellä Suomessa!
Kirjureina tänään toimivat Anniina ja Helena.